Web Site  

Icons

- Kuvaus:
Henkilölistoissa ja raporteissa näet henkilöiden nimien vasemmalla puolella kuvakkeen Reports. Kun viet kursorin tämän kuvakkeen päälle, avautuu pop-up ikkuna. Ikkunassa on kuvakkeita sekä tästä henkilöstä tulostettavissa olevien kaavioiden ja raporttien nimet. Kuvakkeiden määrä vaihtelee sen mukaan, onko henkilöllä esipolvia ja/tai jälkipolvia. Seuraavassa on luettelo kuvakkeista ja niiden tarkoituksesta.

Pedigree Sukutaulu (Perigree, Esipolviraportti/-kaavio): Sukutaulu on yhden henkilön (lähtöhenkilö) esipolvet kuvaava taulu. Sukutaulussa on määrätty numerointitapa: Lähtöhenkilö on numero 1, hänen isänsä numero 2 ja äitinsä numero 3. Isän numero on aina kaksinkertainen hänen lapseensa verrattuna ja äidin numero yhtä suurempi. Esimerkiksi numero 40 on numeron 20 isä ja numero 41 on numeron 20 äiti.
Kuvakkeista löytyy myös sukutaulun graafinen esitys.
Voit lukea lisää sukutauluista täältä ja täältä.


Parenteel Jälkipolviraportti/-kaavio (Descendant Report/Chart): Jälkipolvikaavio esittää jälkipolvet alkaen vanhemmista tai vanhemmasta (sukupolvi I) ja heidän lapsistaan (sukupolvi II) ja kaikki edelleen kaikki jälkeläiset, mies- ja naislinjat.
Kuvakkeista voi valita myös jälkipolvien graafisen esityksen.


Outline report Jälkeläisraportti: Jälkeläisraportti on yhteenveto yhden henkilön (ja hänen puolisoidensa/kumppaneidensa) jälkeläisestä. Jokainen sukupolvi saa oman nousevan järjestysnumeron.

ancestor sheet Esipolvitaulu: Esipolvitaulu kuvaa 5 sukupolvea taulukkomuodossa. Lähtöhenkilö on alinna ja esipolvet hänen yläpuolellaan kapenevissa kehyksissä.

Fanchart Sektorikaavio: Sektorikaavio on ympyrämäinen kuvio, joka esittää esipolvet lähtöhenkilön ympärillä. Näin saadaan selkeämpi esitys esipolvista. Kaaviossa esitetyistä henkilöistä voi klikkaamalla avata kyseisen henkilön perhetaulun.
Sektorikaavion koko ja joitakin muita asetuksia voi säätää valikosta joka on kaavion vasemmalla puolella.

Päävalikko

- Päävalikon kohdat:
- Painikkeet A+ A- Reset
Näillä painikkeilla voit säätää kirjasinkokoa useimmilla sivuille. Klikkaamalla Reset voit nopeasti palata takaisin alkuperäisiin asetuksiin. Huomioi, että kaikki selaimet eivät välttämättä tue tätä toimintoa ja silloin painikkeet eivät ole näkyvissä.

- Oranssi RSS-kuvake (näkyy vain, jos ylläpitäjä on sen aktivoinut)
Jos lisäät tämän syötteen RSS-lukijaasi, voit yhdellä vilkaisulla nähdä kenellä on syntymäpäivä!
(Valikossa "Työkalut" on alasvetovalikossa kohta "Merkkipäivälista". Tästä voit katsoa kuluvan kuukauden syntymäpäivät.

- Kielet
Menuvalikossa näkyy muutamia valtioiden lippuja. Niitä klikkaamalla voita vaihtaa näytön kielen.

Etusivun kohta "Päävalikko"

- Sukupuun omistaja
Klikkaamalla sukupuun omistajan nimeä, avautuu sähköpostilomake, jolla voit lähettää sukupuun omistajalle lyhyen viestin. Muista kirjoittaa nimesi ja sähköpostisoitteesi, jotta sinulle voidaan vastata. Jos haluat lähettää liitetiedostoja (esimerkiksi kuvia tai muita dokumentteja), kysy ensin tällä lomakkeella sivun omistajan sähköpostiosoite. Siihen osoitteeseen voit sitten lähettää liitetiedostoja. Sähköpostisosoitetta ei julkaista tässä roskapostin välttämiseksi.

- Etsintäkentät
Hakukenttien avulla voit etsiä henkilöitä etu- ja/tai sukunimen avulla. Voit myös käyttää jotain optioista "Sisältää", "Täsmälleen" tai "Alkaa". Huomaa myös hakupainikkeen vieressä oleva optio "Laajennettu haku!"

- Muut
Seuraavat muutamat rivit eivät kaipaa tarkempaa esittelyä. Klikkaa vain linkkiä, johon haluat siirtyä.

Valintapainike "Henkilöt"

- Tästä näet listan kaikista henkilöistä
Listassa on kaikki sukupuun henkilöt aakkosjärjestyksessä. Yhdellä sivulla on korkeintaan 150 henkilöä. Klikkaa sivunumeroa siirtyäksesi muille sivuille.

- Suppea ja Laajennettu näkymä
Voit vaihdella näkymien "Suppea näkymä" ja "Laajennettu näkymä " välillä. Laajennetyssa näkymässä esitetään myös kunkin henkilön puolisot ja muut kumppanit.

Valintapainike "Nimet"

- Kuvaus:
Tästä löydät luettelon kaikista sukunimistä ja niiden jälkeen sukunimen haltijoiden lukumäärän. Luettelossa ei huomioida henkilöiden myöhempiä sukunimiä.

Valintapainike "Paikat"

- Kuvaus: (tämä painike näkyy vain jo sivuston ylläpitäjä on sen aktivoinut)
Tästä voit etsiä henkilöitä syntymäpaikan, asuinpaikan, kuolinpaikan ja hautauspaikan mukaan.
Haussa voit käyttöö optioita: "Sisältää", "Täsmälleen" tai "Alkaa".
Näytöksi voit valita suppean tai laajennetun. Tulokset esitetään paikan nimen mukaisesti aakkosjärjestyksessä.

Valintapainike "Työkalut"

Työkaluvalikko:

- Lähteet: (näkyy vain jo sivuston ylläpitäjä on tämän aktivoinut)
Tässä on luettelo kaikista sukupuun tulosten yhteyteen merkitystä lähteistä.

- Merkkipäivälista:
Merkkipäivälista on luettelo henkilöistä, joilla on syntymäpäivä kuluvan kuukauden aikana. Voit myös vaihtaa kuukauden jolla haet henkilöitä.

- Tilastot:
Tilastosivulla on tilastotietoa sukupuusta.

- Sukulaisuuden laskuri:
Sukulaisuuden laskurin avulla voit selvittää kahden valitsemasi henkilön verisukulaisuuden tai sukulaisuuden avioliiton kautta. Hakukenttiin "Etunimi" ja "Sukunimi" voit kirjoittaa nimen, sen osan tai jättää kentät tyhjäksi. Klikkaamalla "haku" saat listan ehdon täyttävistä nimistä ja nimeä klikkaamalla voit poimia nimen hakuun. Kun kaksi nimeä on haettu, voit klikata "Laske sukulaisuus". Laskuri selvittää sukulaisuuden ja esittää sen sanallisesti ja kaaviomuodossa. Vaihtokuvakkeella voit vaihtaa henkilöiden paikkaa keskenään.

- Yhteystiedot:
Tästä avautuu sähköpostilomake, josta voit lähettää viestin. (Katso kuvaus kohdasta "Päävalikko -> Sivuston omistaja").

Valintapainike "Kuvakirja"

- Kuvaus: (Tämä painike näkyy vain, jos sivuston ylläpitäjä on sen aktivoinut)
Tässä näet luettelon kaikista tietokannassa olevista valokuvista.
Klikkaamalla kuvaa se avautuu täysikokoisena tai klikkaamalla henkilön nimeä avautuu henkilön perhesivu.

Valintapainike "Kirjaudu"

- Kuvaus:
Jos ylläpitäjä on antanut sinulle käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit kirjautua ja saada tiedot näkyviin tunnuksellesi sallitun mukaisesti.